Το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) προτρέπει ξενοδοχεία και προορισμούς να μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων από τον τουρισμό. Υποστηρίζει ότι η παραγωγή και η διανομή τροφίμων έχει «υπερβολικές επιπτώσεις» στο κλίμα.
Η παραγωγή τροφίμων «χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια και νερό», τόνισε η Samantha Kenny, ανώτερη υπεύθυνη προγράμματος για τα απορρίμματα τροφίμων του WWF.
Πρόσθεσε ότι καταστρέφει «περισσότερους οικοτόπους» από άλλους τομείς.
Είπε χαρακτηριστικά πώς «δεν μπορείτε να αποφύγετε όλα τα απορρίμματα φαγητού, αλλά μπορείτε να μειώσετε τη σπατάλη φαγητού κατά 50% από τους μπουφέδες των ξενοδοχείων».
Ανέφερε ότι μία μελέτη στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι το 40% των απορριμμάτων τροφίμων «προέρχεται από επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν τους καταναλωτές». Ένα πιλοτικό πρόγραμμα της WWF με «πέντε μεγάλες μάρκες ξενοδοχείων» διαπίστωσε ότι «η υπηρεσία φαγητού θα μπορούσε να αλλάξει».
Όπως υπογραμμίζει «δημιουργήσαμε μια εργαλειοθήκη για τα απόβλητα τροφίμων για ξενοδοχεία στο Hotelkitchen.org, με πόρους για την προμήθεια τροφίμων, την εκπαίδευση του προσωπικού και τη δέσμευση των καταναλωτών».
Η Samantha Kenny ζήτησε «υψηλή προτεραιότητα στη σπατάλη τροφίμων σε όλα τα επίπεδα». Σημείωσε πώς «ο οδικός χάρτης μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες, αλλά δεν μπορείτε να τον εφαρμοστεί πλήρως χωρίς τους προορισμούς. Θέλουμε να δούμε αυτά τα προγράμματα να κυκλοφορούν σε επίπεδο προορισμού».
Πηγή: https://www.tourismtoday.gr/το-wwf-προτρέπει-ξενοδοχεία-και-προορισμ/