Το παρόν παραδοτέο, μέσα από πρωτογενή έρευνα σε ανθρώπους του κλάδου, επιδιώκει αρχικά να αναδείξει τα σημεία που συχνά ευθύνονται για την σπατάλη τροφίμων στα ξενοδοχεία. Στη συνέχεια, αντλώντας την εμπειρία ανθρώπων του χώρου, παρουσιάζει ορισμένες "Καλές Πρακτικές για την Πρόληψη και Μείωση των Αποβλήτων Τροφίμων" με βάση τη λειτουργία των ξενοδοχείων και το διάγραμμα ροής των τροφίμων, ξεκινώντας από τις προμήθειες μέχρι την τελική παρουσίαση και το σερβίρισμα στον πελάτη. Ευελπιστούμε να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τα στελέχη του κλάδου και να βοηθήσει στην ουσιαστική μείωση της σπατάλης τροφίμων.
Η ομάδα Stop-Waste: Νίκος Σοφιανόπουλος, Σωτήρης Μυλωνάς
Ο οδηγός είναι διαθέσιμος δωρεάν από τον κατωτέρω υπερσύνδεσμο.